tisdag 5 augusti 2008

Får vi lov att presentera

När man ska ge ut sin första bok är det mycket nytt man ska lära sig.
Marknadsföring, till exempel.
Som tur är har mitt kära förlag koll på allt sådant. Så här lyder den presentationstext som de skickar ut till dagstidningarna idag, tillsammans med boken.


Kalla Kulor Förlag presenterar den viktigaste bok vi någonsin publicerat. Utan jämförelse.

Recensionsdatum: 1 september

Kan man rädda liv med hjälp av böcker? Kanske. Och om det finns skuggan av en chans att varna tonårstjejer och deras föräldrar så att bara en enda slipper uppleva det Tessan – vars sanna, svenska historia berättas här – utsattes för, så är det värt allt vi lägger ned på produktionen.

14 år till salu är helt enkelt den viktigaste bok som vi givit ut sedan starten 2001. Det är den sanna historien om hur en ung och på ytan helt normal och välanpassad svensk tjej rasar ned i nätprostitution och djup förnedring utan att omvärlden märker någonting. Och hur hon kommer upp ur sitt helvete igen. Att kalla boken för engagerande är att ta i på tok för litet. Alla som hittills läst 14 år… lägger den ifrån sig med en rysning och en önskan om att ingenting sånt här skall hända någon igen. Någonsin. Men också en beredskap för hur signaler skall tolkas och vad man faktiskt bör och kan göra som vuxen om en ungdom i närheten hamnar på glid. Detta är med andra ord en bok som alla vuxna och inte minst tonåringar själva verkligen bör läsa.

Vi önskar dig god, omskakande, engagerande och spännande läsning!

Vännerna på Kalla Kulor Förlag

2 kommentarer:

Sporty Spice sa...

Jag vill läsa, jag vill läsa!!! Du är så duktig och jag ryser av stolthet! Världens bästa Caroline!!!

P.S. Du tillåter bara kommentarer från folk med Blogger/Google. Jag har iofs mitt gamla men där finns jag ju inte längre.

Caroline Engvall sa...

Nu är det ordnat, tack Sporty! :-)
Nu kan alla kommentera på.