måndag 11 augusti 2008

Skrivresans början

Boken "14 år till salu" började ju egentligen år 2000, när jag och Tessan träffades första gången, men den första tangenten på det som skulle bli ett väldigt långt Word-dokument slogs ner den 15 oktober 2007. Sammanlagt tog boken 35 dagar att skriva när vi väl hade satt igång - men här är min egna dagboksanteckning från den 16 oktober.

1. Jag har hittat en skrivfåtölj (bordet funkar av någon anledning inte. Det tar bara stopp. Artiklar går. Men inte bok).
2. Googlat på "kom igång med roman" och hittat... inte så mycket.
3. Googlat på "skriv bra dialog" och hittat... inte så mycket. Däremot tipsade någon om att skippa anföringsverb. Jag vet fortfarande inte riktigt vad ett anföringsverb är.
4. Ströfacebookat lite.
5. Ströbläddrat lite i följande böcker för att försöka förstå hur man skriver en bok: "Gömda" (Liza Marklund). "Ingen i världen" (Hisham Matar). "Drakmånad" (Åke Edwardson. Mindre bra.). Fattar ännu mindre. Men. Ändå. Hittills har det blivit ungefär 10 000 lektecken. 5000 igår. 5000 idag. Bara 290 000 tecken kvar.

6 kommentarer:

sandra sa...

Skulle jätta gärna vilja köpa denna bok när den kommer ut. Vart kan man få tag på den... eller kommer den ut till bibloteket där jag bor i ldiköping.. Eller vart kan man köpa den...

Kesu sa...

Haha, de där dagbokanteckningarna kommer jag ihåg. Särskilt diskussionen om anföringsverb. Vet du fortfarande inte vad det är efter allas hjälpsamma (?) inlägg? :)

Nu ställer jag som journalist en vanlig, men väldigt intressant fråga: när kom vändpunkten då? När slutade du att googla och började skrivà? På riktigt? Vad var det som fick igång dig?

Caroline Engvall sa...

Hej Sandra! Skicka ett mejl till info@kallakulor.com - så fixar de en bok redan nu. :-]

Caroline Engvall sa...

Och Kesu - fortsättning på tankarna bakom bokresan följer här i bloggen. Håll utkik. :-]

Kesu sa...

Nämen kom igen nu! Du ska ju svara att det var när jag mejlade det och det, eller hur? Det var DÅ allt föll på plats och det LOSSNADE

;)

Kesu sa...

Alltså, när jag, Kesu, mejlade det och det ...